Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Μπροστά σε νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα, προτίθεται να ...

Μπροστά σε νέα ανατροπή των αποδοχών τους θα βρεθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα, προτίθεται να αλλάξει ως το τέλος του έτους το ενιαίο μισθολόγιο.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», πρόθεση είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Γυμνασίου) αλλά και αποφοίτων Λυκείου, να υποχωρήσουν σε επίπεδα αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και στην Υγεία.


Πρόκειται για μία κίνηση που, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρείται από τους ξένους και κυρίως από την Κομισιόν ως κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία.

Η σχετική μελέτη, την οποία εκπονούν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ των βασικών κατευθύνσεων που έχουν δώσει οι υπουργοί Κ. Μητσοτάκης και Χ. Σταϊκούρας, είναι:

α) να διευρυνθεί η διαφορά μισθού μεταξύ εργαζομένων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε να υπάρξει κίνητρο προσέλκυσης στο Δημόσιο εργαζομένων υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

β) να μειωθεί αισθητά ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τα 780 ευρώ/μήνα σήμερα, ώστε να πλησιάσει τα νομοθετικά καθορισμένα για τον ιδιωτικό τομέα επίπεδα των 580 ευρώ (και 540 ευρώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών).

γ) Η μείωση του μισθού των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελούν το 35% των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα είναι αισθητή, αλλά μικρότερη από την προηγούμενη κατηγορία.

δ) Η επαναφορά του ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους, το ποσό του οποίου θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών τ5ων εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Πηγή:www.capital.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
Νέες ανατροπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJbiGixznFcz_RA9dnM-O_LrJMkkOV3CjMXTlH8I94iyN76RC9gPvb7KYQ6-vaW9gWHx0Wkznx4SUiLAga_aA8HrHRokXBpawCHsR7M2SFme4TqJOwqXrguKP0h9lk_K8EBNwOIdkuUG2a/s1600/epistrefei-os-mponous-paragogikotitas-o-13os-misthos-sto-dimosio-1-315x236.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJbiGixznFcz_RA9dnM-O_LrJMkkOV3CjMXTlH8I94iyN76RC9gPvb7KYQ6-vaW9gWHx0Wkznx4SUiLAga_aA8HrHRokXBpawCHsR7M2SFme4TqJOwqXrguKP0h9lk_K8EBNwOIdkuUG2a/s72-c/epistrefei-os-mponous-paragogikotitas-o-13os-misthos-sto-dimosio-1-315x236.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/06/blog-post_23.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/06/blog-post_23.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy