Αν και δεν μας έχει συνηθίσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να μην εφαρμόζει πιστά το πρωτόκολλο, καθώς είναι στο διπλωματικό  DNA του, ωστόσο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το αγνόησε για να εκπληρώσει το όνειρο του Κύπριου Ίκαρου.
Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, δεν προσήλθε την ώρα που ακούστηκε το όνομα του ένας Κύπριος να παραλάβει το ξίφος του. Αμέσως ο Δ. Αβραμόπουλος στράφηκε προς τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει. Πληροφορήθηκε ότι ο 22χρονος δεν μπορούσε να είναι παρών στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του, για λόγους υγείας που προέκυψαν.
Από μικρό παιδί ονειρεύονταν  τη συγκεκριμένη στιγμή αλλά στάθηκε λίγο άτυχος.
Δεν το πολυσκέφτηκε και πολύ ο Αβραμόπουλος, με γοργά βήματα εγκατέλειψε την επίσημη τελετή και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό Κύπριο που κάθονταν  σε  καρέκλα  μακριά από τους παρατεταγμένους συναδέλφους του. Ο υπουργός κρατούσε στα χέρια του το ξίφος του νέου Ανθυποσμηναγού. Μόλις το αντιλήφθηκε ο νεαρός Ίκαρος με  όσες δυνάμεις είχε σηκώθηκε από την καρέκλα και στάθηκε προσοχή μπροστά στον υπουργό.
Πέρα από κάθε πρωτόκολλο ο Αβραμόπουλος  αγκάλιασε τον Κύπριο ανθυποσμηναγό, τον ασπάστηκε και του παρέδωσε το ξίφος.
 
Γ.Κοκ.