Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 
Όσο η ημέρα αποχώρησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το Πεντάγωνο πλησιάζει, τόσο και κορυφώνονται στο παρασκήνιο οι προσπάθειες των επίδοξων διαδόχων του. 
Προς το παρόν, αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία για να μην αλλάξουν και οι συσχετισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Με αυτό το δεδομένο, πολλά ονόματα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι.
Ένα από αυτά είναι του πρώην αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου ο οποίος και έχει χρηματίσει υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεως Π. Πικραμένου. 
Θεωρείται «πούρος δεξιός» και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ένστολων  που βρίσκονται σε διάσταση με την κυβέρνηση λόγω της οικονομικής πολιτικής.
Ένας συντοπίτης του στρατηγού Φράγκου (έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή), ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι εκ των υποψηφίων για τη θέση του ΥΕΘΑ. Προέρχεται από το καραμανλικό μπλοκ, χωρίς όμως να έχει εκφράσει δημοσίως διαφωνίες είτε κριτική προς τις κυβερνητικές επιλογές. Η ενδεχόμενη υπουργοποίησή του, θα μπορούσε να αποτελέσει και μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Ακούγεται επίσης το όνομα του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος έχει θητεία σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας. Ο Κουμουτσάκος προσφέρθηκε να δώσει τη μάχη της Νομαρχίας Αττικής χωρίς γκρίνιες και χωρίς πολύ μεγάλη στήριξη από παραδοσιακούς δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται σοβαρά το όνομα του βουλευτή Καρδίτσας και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα (Πρόεδρος σήμερα, της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου), ο οποίος και διατηρεί στενή φιλική σχέση με τον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Τέλος ακούγεται και το όνομα του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος βαρύνεται με το γεγονός ότι αν και υπουργός στήριξε δημοσίως Μώραλη και όχι Μιχαλολιάκο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στον Πειραιά. Αυτό όμως, ενδεχομένως, να μην αποτελέσει τελικά μειονέκτημα… 
Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας έκπληξης, από αυτές που αρέσκεται τελευταία ο πρωθυπουργός.