Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΝEO βελτιωμένο excel-φυλλο Υπολογισμού Σύνταξης - Θα βοηθήσει να λυθούν όλες οι απορίες

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης   Το NEO υπολογιστικό φύλλο του excel  που παρουσιάζεται σήμερα αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση προσφορ...

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
 
Το NEO υπολογιστικό φύλλο του excel που παρουσιάζεται σήμερα αποτελεί μία βελτιωμένη έκδοση προσφορά και πάλι του συναδέλφου Σμχου ε.α. Δημητρίου Σουφλή. Πολλοί διερωτώνται αν το ΓΛΚ έκανε λάθη. Δυστυχώς, αν είναι κάτι λάθος δεν είναι ο τρόπος εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ από το ΓΛΚ, αλλά η φιλοσοφία των αλλεπάλληλων μειώσεων - κρατήσεων, που έγινε αποσπασματικά και όχι βάση σχεδίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες επί αδικιών. Με βάση το excel-φυλλο μπορεί ο καθένας μας να υπολογίσει με κάθε λεπτομέρεια την σύνταξη του με πολύ μεγάλη προσέγγιση αλλά και να βλέπει πολλά στατιστικά στοιχεία, ενώ παράλληλα μπορεί να "παίξει" με διαφορετικά σενάρια. Στην ίδια σελίδα μπορείς να κάνεις 2 υπολογισμούς ταυτόγχρονα για άμεση σύγκριση.
κλικ για λήψη
Τα προσωπικά στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουμε τα βρίσκουμε: (1) Στο Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης που υπάρχει στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΛΚ και (2) στο φύλλο ενημέρωσης ΜΤΑ - ΕΚΟΕΜΑ (για συναδέλφους ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας) και ΜΤΝ - ΕΚΟΕΜΝ (για συναδέλφους ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού). Δυστυχώς οι συνάδελφοι ε.α. του Στρατού Ξηράς μέχρι να υπάρξει παρόμοια εφαρμογή (αρχές Ιαν 2015 όπως είπε το ΜΤΣ) πρέπει να θυμούνται το ποσό που τους κατατίθεται στην τράπεζα για μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ για τους οποίους η απόκλιση μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη.
Η λήψη πλέον του excel-φυλλου μπορεί να γίνει απευθείας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας από την... παρούσα ανάρτηση με δύο απλά βήματα. Το 1ο βήμα με κλικ στην προηγούμενη εικόνα οπότε εμφανίζεται η δεύτερη εικόνα που ακολουθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η λήψη (2ο βήμα). 
Στοιχεία που συμπληρώνουμε στο excel-φυλλο:
[ΝΕΟΣ ή ΠΑΛΑΙΟΣ]: ΝΕΟΣ είναι αυτός που άρχισε να ισχύει μετά την 1 Ιουλίου 2014 λόγω αλλαγής φορολόγησης των μερισμάτων και ΠΑΛΑΙΟΣ αυτός που ίσχυε μέχρι 30 Ιουνίου 2014. [ΝΕΑ ή ΠΑΛΑΙΑ]: ΝΕΑ είναι η με Έκτακτη Εισφορά αλληλεγγύη του Ν.3986/11 κατά 30% μειωμένη. Υπόψη ότι επειδή η κράτηση αυτή γίνεται στο τέλος όλων των κρατήσεων - μειώσεων επηρεάζει το πληρωτέο ποσό θετικά ιδίως σε όσους αυτή ήταν της τάξεως του 2%. Για Βασική Σύνταξη 1.500 ευρώ είναι 3,5 ευρώ και για Βασική Σύνταξη 2.900 ευρώ είναι 10 ευρώ.σ [Εισάγετε φόρο Μετ. Ταμείου + ΕΚΟΕΜ]: Από το φύλλο ενημερώσεως ΜΤΑ - ΜΤΝ για ε.α. συναδέλφους ΠΑ - ΠΝ, αντίστοιχα. Οι ε.α. του ΣΞ γράφουν -1, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική εφαρμογή από το ΓΕΣ.  [Εισάγετε πληρωτέο Μετ. Ταμείου + ΕΚΟΕΜ]: Γράφουμε το πληρωτέο ΜΤ... + ΕΚΟΕΜ....  [Κύρια Σύνταξη (μικτή)]: Από το Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης.  [ΕΟΒ]: Άθροισμα ΕΟΒ συζύγου και τέκνων, αν υπάρχει, από το Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης.  [Μετοχικό Ταμείο + ΕΚΟΕΜ]: Συμπληρώνουμε το άθροισμα, όπως αυτό φαίνεται στο κάτω μέρος του Ενημερωτικού Σημειώματος Σύνταξης.  Συμπληρώνετε αναλόγως ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις ερωτήσεις: [Είστε τουλάχιστον 55 ετών;] [Είστε τουλάχιστον 60 ετών;] [Έχετε 35 συντάξιμα έτη;] [Αποστρατευθήκατε με αίτηση σας;]  Ολοκληρώσατε πλέον την προσωποποίηση του excel-φυλλου: Φυσιολογικά πλέον πρέπει όλες οι μειώσεις, κρατήσεις και περίθαλψη να παρουσιάσθηκαν ακριβώς ίδια με αυτά του Ενημερωτικού Σημειώματος Σύνταξης. Μικρή απόκλιση μπορεί να υπάρξει στο φόρο λόγω του πολύπλοκου τρόπου υπολογισμού του. Το εκτιμώμενο τελικό καθαρό ποσό πρέπει να είναι πολύ κοντά σε αυτό που φαίνεται στο Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης σας.
Πως μπορούμε να "παίξουμε" - Τι μπορούμε να δούμε με τη βοήθεια του excel-φυλλου: Υπόψη ότι "ξεκλειδώθηκαν" όλες οι μειώσεις - κρατήσεις προκειμένου να κατανοήσουμε την ...αξία κάθε μείωσης, λόγω του αντίστοιχου νόμου που ψηφίσθηκε για τον σκοπό αυτό. 
Υπόθεση 1η: Αφαιρούμε τα τικ σε όλες τις μνημονιακές μειώσεις - κρατήσεις οπότε μπορούμε να δούμε πόση θα ήταν η σύνταξη μας χωρίς αυτές. Υπόψη ότι δεν υπολογίζεται η επίπτωση από την εφαρμογή του φόρου από το πρώτο ευρώ και η περικοπή των δώρων.
Υπόθεση 2η: Αφαιρούμε το τικ στην Έκτακτη Εισφορά αλληλεγγύη του Ν.3986/11. Βλέπουμε πόσο επηρεάζει στο πληρωτέο η μείωση αυτής κατά 30%. Διαπιστώνουμε ότι η "αύξηση" λόγω αποφάσεων του ΣτΕ μειώνεται περαιτέρω.  Υπόθεση Νο3: Αλλάζουμε το ΝΑΙ σε ΟΧΙ στην ερώτηση [Είστε τουλάχιστον 55 ετών;]. Βλέπουμε αν και πόσο θα αυξηθεί η σύνταξη μας.
Υπόθεση 4η: Αλλάζουμε το ΝΑΙ σε ΟΧΙ στην ερώτηση [Είστε τουλάχιστον 60 ετών;]. Βλέπουμε αν και πόσο θα αυξηθεί η σύνταξη μας. Υπόθεση 5η: Αυξάνουμε ή μειώνουμε το μικτό ΜΤΣ + ΕΚΟΕΜΣ [Εισάγετε φόρο Μετ. Ταμείου + ΕΚΟΕΜ] και βλέπουμε πόσο αυτό επηρεάζει αρνητικά ή θετικά τη  δεύτερη μείωση του Ν.4093/12, που δεν κρίθηκε αντισυνταγματική αλλά και το πληρωτέο.
Υπόθεση 6η: Θέλουμε να δούμε πόσο θα ήταν η καθαρή μας σύνταξη αν δεν υπήρχαν τα ρατσιστικά ηλικιακά κριτήρια; Αλλάζουμε το ΝΑΙ σε ΟΧΙ στις ερωτήσεις [Είστε τουλάχιστον 55 ετών;] και [Είστε τουλάχιστον 60 ετών;]. Βλέπουμε πόσο θα αυξηθεί η σύνταξη μας. Και άλλες πολλές υποθέσεις - σενάρια...
Στο τέλος του excel-φυλλου ο Δημήτρης προσέθεσε ακόμα δύο χρήσιμα φύλλα εργασίας το [Εκκαθαριστικά] και το [Στατιστικά].
Κάνοντας κλικ στο φύλλο [Εκκαθαριστικά] μπορούμε να δούμε τα Ενημερωτικά Σημειώματα, όπως ακριβώς τα βλέπουμε στο ΓΛΚ.
Κάνοντας κλικ στο [Στατιστικά] μπορούμε να δούμε ενδιαφέροντα μηνιαία και ετήσια στατιστικά στοιχεία. Ενδιαφέρον έχουν αυτά όταν στο [ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α'] υπολογίσουμε τη σύνταξη Δεκεμβρίου 2014 και στο [ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Β'] τη σύνταξη Ιανουαρίου 2015.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΝEO βελτιωμένο excel-φυλλο Υπολογισμού Σύνταξης - Θα βοηθήσει να λυθούν όλες οι απορίες
ΝEO βελτιωμένο excel-φυλλο Υπολογισμού Σύνταξης - Θα βοηθήσει να λυθούν όλες οι απορίες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLiakJBYre63Mz51b9oFZHeugnOkp9jBWAbujTV-Rogi4KYdN8Pcn6PzhoF-8dadI-vUyVk3XUF_CwzxJwo42yQ9Wg7L0UHcevDQ4-uJRtPXOkG9PTea7lci1zKkZn_89pI0DLMZOZlw4/s1600/new%5B1%5D.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLiakJBYre63Mz51b9oFZHeugnOkp9jBWAbujTV-Rogi4KYdN8Pcn6PzhoF-8dadI-vUyVk3XUF_CwzxJwo42yQ9Wg7L0UHcevDQ4-uJRtPXOkG9PTea7lci1zKkZn_89pI0DLMZOZlw4/s72-c/new%5B1%5D.gif
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/eo-excel.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/eo-excel.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy