Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο υποστράτηγος που αναλαμβάνει να στήσει τα hotspots




Ο Ιερολοχίτης που θα στήσει τα hotspots

Είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει μέσα σε 15 μόλις ημέρες να στήσει απ’ το μηδέν τα hotspots για τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ως συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού, δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο. Αλλά πάλι, όταν μιλάμε για έναν στρατιωτικό που υπήρξε αλεξιπτωτιστής, υποβρύχιος καταστροφέας και διοικητής των σύγχρονων Ιερολοχιτών, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι δύσκολες αποστολές είναι γι’ αυτόν στην ημερήσια διάταξη.
Κι έτσι, ήδη από την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού των Κέντρων Καταγραφής στα ελληνικά νησιά, αφού, όπως είπε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, «η επιλογή αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων για συντονιστή σημαίνει ότι οι ειδικές περιστάσεις απαιτούν και ειδικούς ανθρώπους, οι οποίοι λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις».
Τα hotspots άλλωστε θα πρέπει να είναι έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Και αυτό, χωρίς να έχει υπολογίσει κανείς τις αντιδράσεις των νησιωτών που αυτή την Τετάρτη δεν άφησαν να προσγειωθεί το Σινούκ, το οποίο εκτός απ’ τον υπουργό Αμυνας μετέφερε και τον νέο συντονιστή για να κατοπτεύσουν μαζί τους χώρους όπου θα γίνουν τα κέντρα υποδοχής. Καθώς ο πιλότος αναγκάστηκε να κατεβάσει το ελικόπτερο στα χωράφια του νησιού προκειμένου να αποφύγει τυχόν εμπλοκή με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα πρέπει να πήρε μια γεύση απ’ τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην καινούργια του θέση.
Ομως ο παλαιός «βατραχάνθρωπος» είναι συνηθισμένος στα δύσκολα. Αρκεί να πει κανείς πως ορόσημο στην καριέρα του απετέλεσε ο διορισμός του στη διοίκηση της 13ης ΔΕΕ «Ιερός Λόχος», του καλύτερου ίσως σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού, από τον Αύγουστο του 2012 ώς τον Μάρτιο του 2014. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει τόση εκτίμηση στον σύγχρονο Ιερό Λόχο που διοικούσε, και του οποίου οι αμφίβιοι καταδρομείς, οι αλεξιπτωτιστές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό είναι εθελοντές, που με δική του πρωτοβουλία στήθηκε στο στρατόπεδο της 13ης ΔΕΕ προτομή του υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, του εμβληματικού διοικητή του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής που θεωρείται ο δημιουργός των Ελληνικών Δυνάμεων Καταδρομών.
Αλλά το πιο χαρακτηριστικό δείγμα γραφής το έδωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον Μάρτιο του 2014, όταν ως ταξίαρχος παρέδωσε τη διοίκηση της 13ης ΔΕΕ «Ιερός Λόχος» στον νέο της διοικητή. Στην ημερήσια διαταγή του, ο σημερινός συντονιστής των hotspots είπε πως «για τους Ελληνες δεν ήρθε ούτε και θα έρθει ποτέ το τέλος της Ιστορίας, διότι οι Ελληνες είναι η Ιστορία. Η ιστορία του κόσμου».
Θα μπορέσει στη νέα του θέση να εμφυσήσει στους υφισταμένους του, στους κατοίκους των νησιών και τους μετανάστες τα ίδια ιδανικά που εμφύσησε στο ελληνικό στράτευμα; Οποιος ξέρει από κοντά τον σκληροτράχηλο υποστράτηγο λέει πως δεν μπορεί να δει αλλιώς τη νέα του αποστολή παρά ως προσωπικό στοίχημα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που το αγαπημένο του ρητό είναι εκείνη η φράση απ’ την «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».
ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr/848550/article/epikairothta/ellada/o-ieroloxiths-poy-8a-sthsei-ta-hotspots
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο υποστράτηγος που αναλαμβάνει να στήσει τα hotspots
Ο υποστράτηγος που αναλαμβάνει να στήσει τα hotspots
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw85AAsRX9A8OqAyMUO2MF4k8WJhb22qYLyFV7z1eyaEXY0dsU1NZgS3B6rVh47gG-AfizkGrUKtwY4xjaQ3wMahq04hhrTDrq5YBaPQVtPXnI1nyaVV_XydW0qLx7IOI8Bqgf95ASyiSP/s640/stratos-somata-asfaleias-660_6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw85AAsRX9A8OqAyMUO2MF4k8WJhb22qYLyFV7z1eyaEXY0dsU1NZgS3B6rVh47gG-AfizkGrUKtwY4xjaQ3wMahq04hhrTDrq5YBaPQVtPXnI1nyaVV_XydW0qLx7IOI8Bqgf95ASyiSP/s72-c/stratos-somata-asfaleias-660_6.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/hotspots.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/hotspots.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy